Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Retweet suç oldu

Fazıl Say'ın retweet suçundan (hukuk literatürüne yeni bir suç kavramı kazandırdık) yargılanmasına her aklımselim insanın karşı çıkması gerekir.
Say vakasındaki durum ise hayli karışık. Say Twitter'da bir başkasının yazdığı Ömer Hayyam'ın dizelerini retweet ettiği için 1.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

DÜNYA BASINI ALAY ETTİ
Retweet başkasının yazdığı bir mesajı tekrar tweet etmek, takipçilerinizle paylaşmak anlamına gelir. Ama bu başkasının yazdığını onaylamak değildir.
Yani Say mahkemede sadece retweet'in kelime anlamını açıklasa bile ceza almaz!
Zaten kendisi de aynı tweet'i 165 kişinin paylaştığını belirtip "Sadece yapılan kinayeyi komik buldum ve retweet ettim" dedi.
Say, adının bir dava yüzünden dünyada gündeme gelmesine ihtiyacı olan bir sanatçı değil. Lakin bir şekilde Say da bu davadan sonra daha popüler oldu.
Tüm büyük gazetelerde hakkında yazılar çıktı. Bu işten en zararlı yine Türkiye çıktı çünkü dünya basını Say'a açılan davayla kinayeli bir dille dalga geçti. Ee, her şikayete dava açılırsa olacağı da bu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA