Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nuri Bilge Ceylan konuşmalı

Nuri Bilge Ceylan'a karşı iki büyük suçlama var. 'Uzak'ın; Zeki Demirkubuz'un Ceylan'a sekans sekans (plan plan) anlattığı bir film projesi olduğu iddiası palavra. Çünkü 'Uzak'; Ceylan'ın kendi yaşam öyküsünden izler taşıyor.
Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmini Zeki Demirkubuz'un fikrinden hareketle çektiği iddiası ise önemli. Bu suçlamayı Demirkubuz'un yakın çevresinden doğrulayanlar var. 'Yeraltı'nda ödüllü roman yazarı karakteriyle Ceylan'a gönderme yapıldığı söyleniyordu.
Demirkubuz, bu sahneyi Ceylan'a 'çakmak' için çekmediğini açıkladı ama Ceylan'ın fikir hırsızlığı yaptığı iddiası hakkında ise hiç konuşmadı.
Demirkubuz'un bu iddiayı yalanlamaması bazılarına göre Ceylan'ı 'fikir hırsızı' yapıyor! İki yönetmenin de çıkıp bir açıklama yapması lazım değil mi? Haklısınız, ikisi de konuşmaz ama bu işten Ceylan zararlı çıkar. Çünkü şu an basında ve kamuoyunda Ceylan'ın Demirkubuz'un fikirlerini çaldığı yönünde bir kanı var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA