Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TNS güvenilirliğini kanıtladı

Geçtiğimiz yıl reytingler sağlıklı ölçülemediği için TV dünyasında kaotik bir dönem yaşanmıştı. AGB ile sözleşme iptal edilmiş, SBT ölçümleri de güven vermemişti. Reklamverenlerin, reklamlarının istedikleri izleyici kitlesine ulaşıp ulaşmadığı konusunda şüpheleri vardı. TV kanallarının performansları da ölçülemez hale gelmişti.

İTİRAZ GELMEDİ
Şimdi ise reytingleri TNS ölçüyor; çıkan sonuçlara kimseden de itiraz gelmedi. Şu an TV kanalları arasında acımasız bir reyting savaşının yaşanması ise bence TNS'ye olan güvenin en büyük işareti! Bazı diziler daha ilk üç-dört bölümde yayından kaldırıldılar.
Reyting ölçümlerinde kaos, bu sezon da devam etseydi, büyük maliyetli diziler izlenmese bile yayından kaldırılmazdı.
Kanal D'nin reytinglerde yaşadığı büyük düşüş ise önemli bir kırılma noktası oldu. Rekabet daha da kızışacak; ATV ve Star birincilik potasına girdi, dışarıdan FOX'un müthiş bir atağı var.
Acun Ilıcalı'yı Star TV'ye kaptıran Show TV'nin toparlanması için ise zamana ihtiyacı var.
Bu arada uzun bir aradan sonra Kanal D, Ekim ayında birinciliğini kaybedebilir! Gün birincileri hemen hemen belli ama orada bile maç yayınlarıyla bağlantılı olarak sürprizler yaşanıyor.

ÖLÜM GRUPLARI
Asıl rekabet ise ilk beşe girmekte yaşanıyor.
Tıpkı futbolda olduğu gibi reytinglerde de günlere göre ölüm grupları var!
İlk 100'e girmek ise hiç bu kadar önemli olmamıştı çünkü anlı şanlı birçok sunucu ve yapımcı ilk 100'e giremiyor!
Asıl güzel olan ise bu rekabetin artarak devam edecek olması... Artık hiçbir kanalın birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü garanti olmayacak! Program ve diziler arasında ise sürekli iniş çıkışlar yaşanacak.
"Reyting ölçümlerinde yine değişiklik yapılacak" diye yazılıp çizilenlere de inanmayın. TNS ölçümleri, büyük ölçüde TV dünyasını tatmin etti; kanallar ve reklamverenler yeni bir değişikliği kabul etmezler. Eğer reklamveren ve TV kanallarına rağmen değişiklik yapılırsa, asıl kaos o zaman başlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA