Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz tecavüz evini gördü mü?

Metin Kaçan'ın intiharının ardından; 18 yıl önceki Güneş K.'ya tecavüz davası tekrar gündemimizde. Bir iddia hariç, tecavüzle ilgili konuşulmadık detay kalmadı gibi. Aslında bu iddia bir şehir efsanesiydi, hiçbir zaman netlik kazanmadı.
Ve bu iddia ünlü feminist yazar Ayşe Düzkan'ın 'Başka Haber' adlı internet sitesinde yayınlanan 'Bir kadın uğruna tadımız kaçmasın ağalar!' yazısıyla tekrar gündeme geldi.

ŞAHİTLİĞİ İSTENDİ
İşte yazıdaki o iddialar:
"Metin Kaçan-Alp Buğdaycı hadisesi Pazartesi dergisinin ilk sayısında haber yapılmıştı; o dönemde emin olmadığımız için yazmadığımız pek çok ayrıntı, duyum var. Evi temizleyenin tanınmış bir solcu gazeteci olduğu, Cem Yılmaz'ın evin kanlı halini görüp bunu arkadaşlarına ve sevgilisine anlattığı gibi... Yılmaz o dönemde şahitlik yapmayı reddetti ki, bunu daha sonra onunla ilgili bir portre yazısında andım (burada adını zikretmemin sebebi de budur).
Nihat Genç o yazı çıktıktan bir süre sonra dergiyi telefonla aradı, yaptığımız sohbette o yazıdan da söz etti, neler söylediğini isterse kendisi açıklar. Bu hikayede linç edilen ve hâlâ da linç edilmeye çalışılan tek bir kişi var; G."
Dün Düzkan'ı aradım, yazıdaki iddiaların dışında bilgi vermedi, "Diğerleri konuşsun" dedi sadece!
Yılmaz 18 yıl önce Leman dergisinde çizen bir gençti, şimdiki gibi ünlü de değildi. Bu iddia hakkında hiç konuşmadı! Yılmaz tecavüz evini gördü mü? Gördüyse neden şahit olmadı? O solcu yazar kimdi? Nihat Genç bu konuyla ilgili ne biliyor? Belki de Cem Yılmaz'ın olayla hiçbir alakası yok ama ortada büyük iddialar var. Bu sorular yanıtlanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA