Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

6. Ülker Çocuk Sinema Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl 20 Nisan Cumartesi günü altıncı kez perde açacak.
'Cesur Balık 2' adlı animasyon film, çocuklara ücretsiz olarak izlettirilecek.
Ücretsiz film izletmeyi basit bir etkinlik olarak görmeyin; 63 ilde, 159 salonda gün boyu gösterim yapılacak.

1 MİLYON ÇOCUK
Daha önce ben bu etkinliği Mardin'de takip etmiştim.
Hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş çocukların mutluluğunu görmeliydiniz! Geçtiğimiz yıl depremle yerle bir olan Van'da sırf bu organizasyon için çadır kurulmuş ve çeşitli kültürel faliyetler de düzenlenmişti.
Bu yıl gösterim yapılacak 63 il arasında, ilk defa sinema salonun kavuşan Ağrı da yer alıyor. Yine bu yıl Kars'ta da özel bir organizasyon düzenlenecek.
Bu şenlik kapsamında beş yılda 645 bin çocuğa film izlettirilmiş. Ülker'cilerin hedefi, 2015 yılında 1 milyon çocuğa ulaşmak.
Bu organizasyon özellikle Anadolu'nun ücra köşelerinde düzenleniyor; biraz da amaç, çocuklara sinema aşkını aşılamak. 23 Nisan gibi resmi bayramlarda bu tarz yaratıcı ve faydalı organizasyonlar daha çok düzenlenmeli. Hem bu işten organizasyonu düzenleyen marka da, tanıtım anlamında büyük bir prestij elde ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA