Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Alkolsüz mutlu ülke: Türkiye

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırlattığı, 26 bin 772 kişiyle görüşülerek yapılan anketin sonuçları açıklandı.
Türkiye'nin yüzde 93.8'i; bara ve kulübe gitmiyormuş. Yüzde 82.5'i de alkol kullanmıyormuş.

TÜKETİM ARTTI
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) verilerine göre, Türkiye'de içki tüketimi 2012'de; önceki yıla göre yüzde 6.3 artarak 1 milyar 127 milyon 283 bin 617 litreye ulaşmıştı.
Yükselen vergilere rağmen son 10 yılda da alkol tüketimi hep arttı.
Ee kim içti 1 milyar 127 milyon litre alkollü içkiyi?
Yine aynı ankete göre; Türkiye'de ailelerin yüzde 77.1'i, mutlu veya çok mutluymuş.
Bu sonuç daha enteresan!
Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda açıklanan, Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü tarafından yayınlanan 'Dünya Mutluluk Raporu'nda en mutlu beş ülke şöyle sıralanıyordu: Danimarka, Finlandiya, Norveç, Hollanda, Kanada.
Türkiye aynı listede 78'inci sırada yer alıyordu.

ANKET SONUÇLARI
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptırdığı anket bu kadar olur" demeyin... Bağımsız yapılan anketlerde de benzer sonuçlar çıkıyor. Hadi Türk halkı olduğundan farklı görünmek istiyor ve fazla optimist diyelim; siyasi anketleri düzenleyenler de aynı şirketler. Anket sonuçları, seçimlerde büyük ölçüde aynı çıkıyor.
Türk halkı, ya seçimlerde de olduğundan farklı görünmek istiyor ya da gerçekten yaşadığı hayattan memnun.
Ama yazarı, gazetecisi, aydını tanımıyor halkını.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA