Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnsanlar eşittir milletvekilleri daha da eşittir

George Orwell'ın Rus devrimini karikatürize ettiği ölümsüz eseri 'Animal Farm' kitabında; çiftlikteki hayvanlar, devrim yaparlar ve insanları kovup çiftliği kendi başlarına yönetmeye başlarlar.
Ama ilerleyen süreçte domuzlar diğer hayvanları yönetmeye ve insanlaşmaya başlar.
Manifestolarındaki en önemli madde de şudur: "Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir."

VOLTRAN OLUŞTU!
Bu bazıları, domuzlardır; daha eşit oldukları için çalışmazlar, yan gelip yatarlar ve hep daha fazla ayrıcalık talep ederler.
Hiçbir konuda anlaşamayan bizim milletvekilleri; değişiklik konusu kendi hakları olunca, anında Voltran'ı oluşturuyorlar.
Dört partinin ortak yasa teklifine göre; bir kez milletvekili seçilen herkes, yaşamının sonuna kadar aynı haklardan yararlanacak.
Bütün gideri, ömrünün sonuna kadar Meclis tarafından karşılanacak. O kadar abartmışlar ki; ömür boyu trafikte geçiş üstünlüğünden yararlanacaklar.
Anlayacağınız; bizde milletvekilleri daha eşitler!
MHP Milletvekili Fevzi Yeniçeri; yasa teklifinde, kendilerine trafik cezası kesilmemesini savunurken şöyle demiş: "Kütahya'ya gidiyorduk; araç hızlıydı, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu 'Radara yakalandınız' dedi. Şoför 'Araçta milletvekili var' dedi.
Polis, emir komuta içerisinde 'Ruhsat, ehliyet' dedi; biz de bu tavrından rencide olduk."
Hem suç işle, hem hesap sorulunca rencide ol, hem de bir daha bu suçu işlemek için yasa teklifi sun!
Böyle bir eşitlik kavramını George Orwell bile hayal edemezdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA