Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FIFA'da Yeşil Burun Adaları'na geçildik

FIFA'nın Temmuz ayı dünya sıralaması'nda Türkiye, 573 puanla 57'nci sırada yer aldı. Yani Yeşil Burun Adaları (42) ve Burkina Faso'nun (49) bile gerisinde kaldık
Yeşil Burun Adaları diye bir ülke olduğunu bu listeden öğrendim. Resmen dibe çökmüşüz... Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, Fenerbahçe'nin de UEFA Kupası'nda yarı final oynadığı sene, Milli Takım düzeyinde böylesine rezil bir durumda olmak daha da kötü.
Futbolcu yetiştiremiyorsak, yabancıları tercih ediyorsak; ıskartaya çıkmış gurbetçi futbolcularla ancak bu kadar oluyor.
Yabancı transfer kısıtlamasına çok geç başladık ve 6+0+4 sistemine bile Fenerbahçe hariç bütün takımlar itiraz etti. Futbol sistemimizi baştan aşağı değiştirmeliyiz. Örneğin ekonomide çok geride olduğumuz Hollanda'dan bütçe olarak ligimiz çok ileri ama elde başarı yok.
Acilen 'tüketen' değil 'üreten' futbol ekolüne geçmeliyiz. Ekol değişikliğinden bahsediyoruz ama halen Abdullah Avcı istifa etmedi. Adını bile bilmediğimiz ülkelerin gerisindeyiz ama bıraksanız, Avcı devam edecek... Bu nasıl bir koltuk aşkıdır? Bu ülkede istifa kültürü yok ki, Avcı etsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA