Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye insani yardımda dördüncü

Haberi BBC yayınladı:
Kalkınma İnisiyatifleri adlı kuruluşun hazırladığı Küresel İnsani Yardım Raporu'na göre; en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler listesinde Türkiye dördüncü sıraya yerleşti.
Hâlâ yardım alan bir ülke olmasına rağmen Türkiye; geçtiğimiz yıl Gayri Safi Milli Hasıla'sının yüzde 0,13'üne denk düşen 1 milyar dolarlık insani yardımla ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere'nin ardından geliyor.

GURUR DUYMALIYIZ
Ülkece gurur duyacağımız bir haber bu ama medyamız uykuda! Türkiye'nin yaptığı yardımın büyük bölümünün 350 bin Suriyeli mültecinin barınması için harcandığı tahmin ediliyor. 350 bin insana barınacak yer, yemek sağlık hizmeti vs. sağlamak kolay değil. Sadece Suriye'ye değil; Pakistan'a 154 milyon, Somali'ye 78 milyon, Irak'a 77 milyon dolar yardım yapmışız.
Haiti'den Kenya'ya birçok ülkeye yardımcı olmuşuz.
Şimdi "Benzinin litresi olmuş 5 TL, vergiler sürekli artıyor! Devlet önce halkına yardım etsin" diyenleriniz olacaktır!
Evet, hâlâ aşılması gereken sorunlarımız var ama yurt içinde de birçok fakir aileye yardımda bulunuluyor.
Ayrıca gönülden kopup gelen insani yardımdan bahsediyoruz!
Kötü durumda olan ülkelere yardımda bulunduğumuz için ülkece gurur duymalıyız!
Bu, Türkiye'nin gücünü ve cömertliğini gösterir!
Zengin ülkeler, Türkiye kadar cömert olsa; açlığın, sağlık sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğü daha mutlu bir dünyada yaşıyor olmaz mıydık?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA