Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mr.&Mrs. Brown'ı kaybettik

'Mr.&Mrs. Brown went to seaside, went to cinema, went to picnic...' Hep bir yerlere giderlerdi, hayat onlara güzeldi... Biz 80 kuşağı ortaokul talebeleri ise İngilizce öğreneceğiz diye Mr.&Mrs.
Brown'ın maceralarını ezberlediğimizle kalırdık.
Mr.&Mrs. Brown hâlâ İngilizce kitaplarında var mı bilmiyorum ama yabancı dil eğitiminde epeyce yol aldık. Çünkü İngilizce öğrenmek bir ara milli takıntımızdı.
Her yerde mantar gibi dil kursları açılmıştı.
Refah seviyemiz yükselip de Yunanistan'a, İtalya'ya, İspanya'ya gidip de adamların iki İngilizce kelimeyi bir araya getiremediğini görünce; mutlu mu olduk?
Yoksa "Yahu biz niye bu kadar kastık bu dil öğrenme işini?" mi dedik?
Her neyse Mr.&Mrs. Brown, Türkiye'de en tanınmış İngiliz çifttir. Ve yukarıda görmüş olduğunuz bu gazete ilanı da Mr.&Mrs. Brown'ın popülaritesini zekice ve esprili bir dille kullanmış. Bu reklam, insanı alıp çocukluğuna götürüyor.
Bizde reklamcılık; ne yazık ki genelde yabancı örneklerden araklama işidir. Bizden bir temayı işleyen böylesine esprili, yaratıcı bir reklam görünce, kutlamadan edemedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA