Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk istismarında sadece yasa yetmez!

Taraf yazdı; Türkiye'de son 20 yılda aile içinde yakınları ve akrabalarının ensest istismarına uğrayan çocuk sayısı 350-400 bin. Tabii bu resmi rakamlar. Resmi olmayanlar için bu sayıyı iki ya da üç ile çarpmak lazım belki de!
Türkiye, Google'da 'child porn/ çocuk pornosu' kelimeleriyle en çok arama yapılan ülke. 13-19 yaş arası cinsel görüntü aramasında da Türkiye birinci. Sokaklarda yaşayan 50 bin çocuktan 30 bininin cinsel istismara ve tecavüze uğradığı tahmin ediliyor.
Sadece İstanbul'da 2011'de bin 486 tecavüz, iki bin 488 çocuk istismarı, 2 bin 223 taciz davası açıldı.
Rakamlar korkunç!
Hükümetin, çocuk istismarına karşı aldığı son önemler desteklenmeli. Çocuk istismarıyla ilgili hapis cezalarının en az 15 yıl olması, 18 yaştan küçük herkesin çocuk kabul edilmesi vs. çok önemli adımlar ama yetmez!
Sadece cezalarla bu iş çözülmez, önleyici tedbirler alınmalı. Çocukları bu vahşetten kurtarmak için halk bilinçlendirilmeli. İnsanlar bu suçlar karşısında sessiz kalmamalı! 'Çocuk gelin' de sessiz kalınmamalı.
En basit örneğiyle; bir baba çocuğunu parkta herkesin gözü önünde rahatça dövmemeli! Başka ailelerin çocukları da bizim çocuğumuz algısı oluşmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA