Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkler silah kullanmayı bilmez

Üç gün önce Ağrı'da yapılan bir düğünde yine bir çocuk; Mehmet Keser (7) maganda kurşunuyla hayatını kaybetti. 'Düğünde insan öldürme' diye bir istatistik, Türkiye'den başka bir ülkede yok herhalde!

RASTGELE ATEŞ...
Asıl trajik olan ise; bu kalleş maganda kurşunlarının her seferinde çocukları bulması. Bir ayda maganda kurşunuyla beş çocuk hayatını kaybetti.
Daha önce de yazdım, "At-avrat-silah" edebiyatı da palavra; Türkler silah kullanmasını bilmiyor. Bilseydik, her yıl 650 kişi maganda kurşunuyla ölmezdi!
Silah temizlerken, rastgele ateş ederken, asker uğurlarken, düğünde vs. takır takır insanlar vuruluyor, dikkate alan yok!
Türkiye bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14'üncü sırada. Son 10 yılda ateşli silahlarla işlenen suçlarda yüzde 83 artış var. Sigara ve alkole reklam yasağı var, silaha yok. Bireysel silahlanma çılgınlığına son vermek için illa bir politikacının çocuğu mu maganda kurşununa kurban gitmeli?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA