Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İbn-i Sina geliyor

Ünlü Amerikalı yazar Noah Gordan'ın bestseller olan 'The Physician' (Hekim) adlı romanı, bizde 'İbn-i Sina'nın Talebesi:
Hekim' adıyla yayınlanmıştı.
Öyküsü 11'inci yüzyılda geçen roman; İngiltere'de yaşayan, babasının ardından annesinin gizemli ölümüyle öksüz kalan 'Rob J.
Cole' adlı bir çocuğun, ölümü tamamen yok etmeye yemin edip hekim olma sürecini anlatıyor.

'ÇAĞRI'YA ALTERNATİF
Romanda asıl macera; 'Rob'un, İbn-i Sina'dan hekimlik öğrenmek için İsfahan'a gidişiyle başlıyor. 'Rob', baş koyduğu hedef uğruna birçok zorluk ve çile çekerken; okuyucu, Doğu'nun gelişmişliğinin, Batı'nın ise geri kalmışlığının nedenlerini öğreniyor.
Romanın bizim açımızdan önemi ise, İbn-i Sina'nın hayatını da anlatması.
Bu romandan niye bahsettiğime gelince...
Filmi çekildi.
Tom Payne, Stellan Skarsgard, Olivier Martinez gibi güçlü bir oyuncu kadrosu bulanan filmde İbn-i Sina'yı; 'Gandhi'deki performansıyla Oscar kazanan oyuncu Ben Kingsley canlandırıyor.
Doğu kültürünü, en iyi Batılı yönetmenler anlatıyor. Ridley Scott'ın yönettiği 'Kingdom of Heaven' (Cennetin Krallığı) gibi Selahaddin Eyyubi'yi göklere çıkaran, Haçlı Seferleri'ni eleştiren objektif filmler de vizyona giriyor artık. 'The Physician' ise bu yılın sonunda Türkiye'de gösterime girecek.
Bakalım bu iddialı film; İbn-i Sina'yı nasıl anlatacak.

Belki Ramazan ayında sürekli ekrana getirilen 'Çağrı'ya yeni alternatif çıkabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA