Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tecavüz et, öldür, gazeteci döv

Nevşehir'in Göreme beldesinde bir Japon turisti tecavüz ettikten sonra öldürdüğü, diğerini de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı Mustafa Volkan Dilaver (27) tutuklanmış.

Dilaver'in Nevşehir'de adliyeden çıkarılışı sırasında, yakınları görüntü almaya çalışan Türk ve Japon gazetecilere saldırmış. Polisin engellemede yetersiz kaldığı olayda, bazı Japon gazeteciler darp edilmiş.

JAPONLAR KARDEŞİMİZ...
Hem tecavüz ediyorsun, hem öldürüyorsun, bir de üstüne gazeteci dövüyorsun! Hem de dünyanın öbür ucundan davayı izlemeye gelen Japonlar'ı...
Japon kardeşlerimiz, kardeş diyeceğim çünkü en zor anımızda hep yanımızda oldular; Marmara ve Van depremlerinde yardıma ilk koşanlardandı. Onlarca hayat kurtardılar, binlerce insana yardım ettiler.
Japon gazetecileri dövenlere, Atsushi Miyazaki'yi sorsan bilmezler.
Miyazaki, Van depreminde göçük altında kalıp hayatını kaybeden kahraman Japon doktordu...
Elbette yaşananlar Türkiye'ye mal edilmeyecek bir rezalet ama daha öncede yazdık; Türkiye'de tecavüze bakış açısı değişmeli. Türkiye'de öyle büyük adalet rezaletleri yaşanıyor ki, tecavüzcü korunuyor algısı oluşuyor. Tecavüzcülerin ve ailelerinin cesareti artıyor. Pişmanlık duymak şöyle dursun, tecavüz mağdurlarına saldırıyorlar bir de.
Mahkemelerde tecavüz mağduru kızları savunan avukatlar tehdit ediliyor, aileler baskı altına alınıyor. Daha yeni, Bingöl'de tecavüz kurbanı 19 yaşındaki B.Ç. için köylülerin "O kızı öldürün" diye baskı kurduğu haberleri çıkmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA