Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarihi Mustafa Kandıralı konseri

Geçtiğimiz yıl Edirne'de düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali'nin ikincisi İstanbul'da düzenleniyor. Önceki gün başlayan festival, 30 Eylül'e kadar devam edecek. Tüm dünyadan klarnet virtüözleri ağırlanacak.
Festivalde; konserler başı çekiyor ama söyleşiler, film gösterimleri, workshop'lar vs. klarnete dair her şey yer alacak. Bunların dışında sürprizler de var; İstanbul halkı vapurda, tramvayda, metroda vs. klarnet sesine doyacak.

BU KONSER KAÇMAZ
Müziğimizde çok büyük bir yeri olan klarnete dair bir festival düzenlemek çok hoş. Festivali organize eden Notist Yapım'a ve festivalin danışmanı Serkan Çağrı'ya bravo.
Etkinlikte en büyük sürpriz ise yaşayan efsane Mustafa Kandıralı'yı izleme fırsatı bulacak olmamız. 25 Eylül'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda klarnetin bir diğer efsane ismi Şükrü Tunar'a saygı konserinde, Kandıralı da sahnede olacak. Serkan Çağrı'nın da Kandıralı'ya eşlik edeceği konserde; Ahmet Özhan'dan Emel Sayın'a, Gripin'den Yavuz Bingöl'e birçok önemli sanatçı şarkılar seslendirecek.
Louis Armstrong ile aynı sahnede caz yapan, ABD Başkanı Ronald Reagen'a konser veren 84 yaşındaki Kandıralı'nın konseri tarihi bir an olacak.
Çünkü büyük usta, 35 sene sonra ilk kez 25 Eylül'de sahneye çıkacak.
Bu konseri kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA