Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dizi sektöründe kriz kapıda

Yeni reyting sisteminde eğitim seviyesinin düşürülmesi, asıl bu yıla damgasını vuracak. Örneğin 'Medcezir'in senaryosu fenomen olmuş bir yabancı diziden uyarlama, görüntüler harika, konu güzel, oyuncu kadrosu daha da güzel. Diziye belki de TV tarihinin en büyük tanıtımlarından biri yapıldı. Bu yılın en iddialı diziydi 'Medcezir' ama TOTAL'de birinci olamıyor. Aynı şekilde Kanal D'nin iddialı dizisi 'Kayıp' TOTAL'de altıncı oldu, geçmiş olsun. ATV'nin 'Ben Onu Çok Sevdim'i de şaşırtıcı derecede az reyting aldı. Bu daha başlangıç, devamı gelecek, daha birçok kaliteli dizi bekleneni veremeyecek.
Onların yerine ise Samanyolu TV'nin 'Küçük Gelin', 'Şefkat Tepe' gibi vasat, küçük bütçeli ama yeni reyting sistemine göre eğitim seviyesi düşürülmüş deneklerde hedefi 12'den vuran dizileri iş yapacak. Ve birkaç sene içersinde dizi sektöründe büyük kriz yaşanacak. Çünkü bugün bile birçok kaliteli dizinin aldığı reytingler bütçelerini karşılamıyor.
Tabii dizilerin her geçen gün az izlenmesinde tematik kanalların çoğalması, internet yayınının geniş kitlelere ulaşması gibi başka faktörler de var ama en büyük etki; reytingleri belirleyen denek ailelerin eğitim seviyelerinin düşürülmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA