Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oldboy yine tartışılacak

Bir gece telefon kulübesinin önünden kaçırılıp 15 sene küçük bir odaya hapsediliyorsunuz.
15 yıl boyunca size yemek getiren adamın bile yüzünü görmüyorsunuz.
Dünya ile bağlantınız sadece bir televizyon. Ve 15 yıl sonra bavulun içine konup boş bir araziye bırakılıyorsunuz.
İlk sorduğunuz soru "Neden 15 yıl hapsedildim?" oluyor. Ama asıl sorulması gereken sorunun "Neden 15 yıl sonra serbest bırakıldım?" olduğunu sonradan öğreniyorsunuz!
Evet; Chan-
Wook Park'ın yönettiği, Güney Kore yapımı, sinema tarihinin en marjinal filmlerinden biri olan 'Oldboy'dan bahsediyorum.

LEE YÖNETTİ
Sinema tarihinin belki de en etkileyici intikam öyküsü, en etkileyici dövüş sahnesi 'Oldboy'da... Evet filmin rahatsız edici, her bünyeye uygun olmayan bir öyküsü de var! 2004 yılında Cannes'da Grand Prix ödülünü almasına rağmen 'Oldboy' hiçbir zaman popüler olamamıştı.
Şimdi 'Oldboy' için popüler olma, boxoffice listelerine girme zamanı. Çünkü 'Oldboy'un remake'i, yani yeniden çekimi; 27 Kasım'da ABD'de, bir hafta sonra da Türkiye'de gösterime girecek.
Yeni filmi, 'Siyah Amerika'nın sözcüsü Spike Lee yönetti. Lee gibi usta bir yönetmenin 'Oldboy' u yeniden çekmeyi kabul etmesi, orijinal filme verdiği değeri gösterir.
Filmin Hollwood versiyonunda Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen ve Michael Imperiol gibi önemli oyuncular var. 'Oldboy'un yeniden çekilmesi, aslında Şampiyorlar Ligi şampiyonu Bayern Munich'in başına Guardiola'nın teknik direktör olmasına benziyor. Eski film bir başyapıttı.
Şimdi ise Spike Lee gibi bir efsane yönetmenle tekrar sahalara dönüyor. Fragmanlardan gördüğüm kadarıyla orijinal öyküye sadık kalınmış, renkler ilk filme göre daha albenili. ABD'den gleen haberlere bakılırsa, filmde izleyicileri süprizler de bekliyor. 'Oldboy', 2013'ün son günlerine damgasını vuracağa benziyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA