Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türk futbolu daha kötü olacak!

2014 Dünya Kupası rüyamızda da kabus gördük! Avrupalılar'ın bile gıpta ettiği modern tesislerimiz var ama Burak'ın, Umut'un kaçırdıklarını gözü kapalı atacak bir Tanju'muz yok.
Yani yeni yıldızlar yetişmiyor.
Milli takımların, Türkiye Futbol Federasyonu'nun modern tesislerinde üç ayda bir kamp yapmasıyla da yıldız yetişmez. Kulüplerin modern tesisleri de altyapıdan futbolcu yetiştirmeye programlanmamış.

LİGİMİZ YAŞLI
O modern tesisler, halı gibi çim sahalar; amatör takımlar, okullar ve halk için yapılmalıydı. Geçen gün 5.5 yaşındaki oğlumla topumuzu alıp dışarı çıktık ama Beşiktaş merkezde top oynayacak yer bulamadık.
Bizim zamanımızda hiç olmazsa mahalle araları boştu. Futbolumuzdaki gerilemenin nedenlerinden biri de; Rıdvan'ları, Tanju'ları yetiştiren mahalle futbolunun bitmesidir. Yeşil alanı geçtim, boş alan yok; sokaklar araba mezarlığı.
'Hayatım Futbol' dergisinden İsmail Şayan'ın Abdullah Avcı dönemini analiz ettiği 'Yetiştirememek' adlı yazısında çok önemli bilgiler vardı:
FIFA'nın Ocak 2013 raporuna göre ligimiz; Avrupa'nın en yaşlı üçüncü ligi. Avrupa'nın 10 büyük ligi içinde en hızlı yaşlanan lig de bizim. Avrupa'da takımlar bazında, kadrolarında altyapıdan yetiştirdiği oyunculara en az yer veren ikinci ülke de Türkiye.
Bizde futbola dair ahkam kesen çok ama antrenör yok. Avrupa'nın en yüksek üçüncü nüfusa sahip ülkesiyiz, lakin UEFA lisanslı antrenör sayısında 30'uncu sıradayız. 16 milyon nüfuslu Hollanda'nın, ülkemizdekinin 10 katı UEFA lisanslı antrenörü var. Beğenmediğimiz 10 milyon nüfuslu Macaristan'ın bile lisanlı antrenör sayısı bizim beş katımız.
Bu istatistikleri değil Fatih Terim, Jose Mourinho bile bir anda değiştiremez.
Ne ekerseniz onu biçersiniz; ne yazık ki Türk futbolu daha da kötüye gidecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA