Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılın magazin bombası

GÜNAYDIN'ın deneyimli magazin muhabiri Hakan Uç, Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'in tasarımcı eşi Asena Erkin ile popçu Berkay'ın Akmerkez'in bebek odasındaki buluşmasını görüntüledi.
Ve bu haber, dün GÜ- NAYDIN'da yayınlanınca bomba etkisi yarattı.
Hafızamı yokluyorum da, 2013'ün en bomba magazin haberi bu galiba.
Mesleki açıdan habere bakarsak, ortada muhabirin müthiş bir takibi ve buluşmayı belgeleyen çok net fotoğraflar var. Özel haberi, özel yapan da bu zaten; herkesin konuşacağı bir olayı ortaya çıkarırken net fotoğraflar çekmek ve kafalarda soru işareti bırakmamak.

HABERİN SONRASI ÖNEMLİ
Gelelim haberin insani boyutuna... Caner Erkin, eşi Asena ve çocuğuyla modern ve sıcak bir aile portresi çiziyordu. Dün ortaya çıkan görüntüler; sadece Caner için değil, her erkek için büyük bir yıkım olur.
Tabii Asena'nın bir eş olarak düştüğü durum da çok üzücü. GÜNAYDIN'ın yazı işleri, o fotoğrafları basma konusunda tereddütte kaldı. Hatta bir ara "Haberi yayınlamayalım" bile dendi çünkü ortada üzücü bir durum vardı. Caner ve eşinin haber çıktıktan sonra neler yaşayacakları da önemliydi.
İşte magazincilik de böyle bir şey; bazen yuva yıkacak, insanları çok üzecek, bakanları, milletvekillerini istifa ettirecek haberler yapmak zorunda kalıyorsunuz.
Bu noktada en çarpıcı örnek; ABD eski başkanı Bill Clinton'ın, Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky ile dönemin Oval Ofis'inde yaşadıklarının haber olmasıdır. Dünyayı yöneten bir liderin seks kaçamağının haberi yapılıyorsa, herkesin yapılır; yapılıyor da zaten.
Bizim siyaset dünyasıyla ilgili de birçok kaçamak haberi yapıldı. Bu fotoğraflar; Asena ya da Berkay'ın evinde çekilse, elbette özel hayatı ihlal anlamına gelir ve yayınlanmazdı. Ama bu kareler, kamuya açık bir alanda, hem de İstanbul'un en gözde AVM'lerinden biri olan Akmerkez'de çekildi. Üstelik Berkay ve Asena, bebek odasındaydı ve bir görevli kapıda bekçilik yapıyordu.
Evet, Caner ve Asena için üzücü bir haber bu ama dünyanın her yerinde bu haber kullanılır. Zaten 'Neden kullanıldı?' diye bir tartışma da çıkmadı.
Ben yine de GÜNAYDIN yazı işleri müdürlerinin, bu haberi üzülerek yayınladıklarını belirtmek isterim. GÜNAYDIN, haberi yaparken seviyeli bir dil kullanmaya çok dikkat etti. Aslında habere dair daha yazılacak çok şey vardı ama taraflar rencide olmasın diye detaya girilmedi.
Haberin başlığında bile 'Sil O Fotoğrafı!' gibi, çok merak uyandırmayacak bir ifade kullanıldı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA