Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe bilerek mi elendi?

"Böyle soru mu olur?" dediğinizi duyar gibiyim.
Bu soruyu sormamın iki nedeni var. Birincisi; Fenerbahçeli futbolcuların, Fethiyespor karşısında sanki pikniğe çıkmış gibi ve 'maç bitse de gitsek' havasında olması.
İkincisi de; Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Mayıs ayında Ziraat Türkiye Kupası'nın büyük maddi kayba yol açtığını açıklaması.

YILDIRIM FAKTÖRÜ
Yıldırım, şöyle demişti: "Bu sezon futbolculara maç başı 3 milyon Euro ödedik. Bunun karşılığında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan galiba 1 milyon 750 bin dolar alacağız.
Oyuncularımıza verdiğimiz primlerle, kulübün 2 milyon Euro zararı var, hiçbir kârı yok.
Bir de bunun karşılığında çok maç yapıyorsunuz... Federasyona da aynı şeyi söyledim; eğer bu statü devam ederse, Fenerbahçe, A2 takımıyla maçlara çıkacak ve kaybedip kupayı kapatacak."
Fenerbahçe; Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon bile olsa, seneye Avrupa kupalarına katılamayacak.
Fenerbahçe'nin bu yılki tek motivasyon kaynağı; ligde şampiyon olmak ve Galatasaray'a dördüncü yıldızı taktırmamak.
Meseleye bu açıdan baktığınızda; Ziraat Türkiye Kupası'nın yoğun maç programının, şampiyonluk mücadelesi için dezavantaj oluşturduğunu söylemek mümkün.
Ama her şeye rağmen ben, Fenerbahçe'nin bilerek Fethiyespor'a elendiğine inanmıyorum.
Fenerbahçe kulübü ve taraftarı için her maç önemlidir.
Ancak bir başkanın 'Eğer bu statü devam ederse; Fenerbahçe, A2 takımıyla maçlara çıkacak ve kaybedecek' demesi takımın motivasyonunu düşürür. Öte yandan Yıldırım'ın yaptığı zarar hesabı da yanlış.
Kombine biletlere sadece 17 lig maçı için para verilmiyor. Taraftar; Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ile oynanacak olası maçları da düşünerek kombine alıyor.
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki maçların, kulübe ayrıca reklam ve sponsorluk geliri sağladığını da unutmayalım. Kupadan elenmeden en çok zararı ise, maç başına anlaşan futbolcular görecek.
En kötüsü ise; Süper Lig'de yabancı kontenjanına takılıp 18 kişilik kadroya giremeyen bazı futbolcular, maç yapmadan sezonu kapatacak ve kariyerleri zarar görecek.
Maçları yayınlayan TV kanalları da Fenerbahçe'nin erkenden elenmesinden zarar görecek.
Elbette futbolun doğasında sürpriz sonuçlar var ama Yıldırım'ın düşüncesizce yaptığı açıklamaların, takımın motivasyonunu düşürdüğü de gerçek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA