Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FB Avrupa'ya gidebilir!

Siyasi arenada son yaşanan gelişmeler ve yargı krizi; Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama ihtimalini ortaya çıkardı. Bu davalarda hukuk ihlallerinin yaşandığı hep yazıldı, çizildi. Kamuoyu gelişmelerin ne yönde olacağını merakla bekliyor.

YARGITAY BOZARSA
Eğer Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama süreci başlarsa, şike davasının başı kel değil herhalde!
Bu durumda Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler de yeniden yargılanabilir. Fakat öncesinde Yargıtay'ın vereceği karar var. Yargıtay'ın kısa bir süre içinde kararını açıklaması bekleniyor. Eğer Yargıtay, Fenerbahçe Kulübü yetkilileriyle ilgili kararı bozup mahkemeye geri gönderirse, o zaman UEFA ayıklasın pirincin taşını! UEFA, şike davasında kararını, Türkiye'deki mahkemelerin yaptığı yargılamalara dayandırmıştı.
Eğer Yargıtay kararı bozarsa, UEFA'nın aldığı kararın da hukuki bir temeli kalmayacak.
UEFA defalarca uyarılmasına rağmen, henüz tamamlanmamış bir yargı sürecinin üzerinden kararını vermişti. Yargıtay kararı bozarsa ve Fenerbahçe yeniden yargılanıp aklanırsa; UEFA, tarihinin en büyük tazminatını ödeyebilir. Umut tacirliği yapmak istemem ama Fenerbahçe yeniden yargılanırsa ve bu sezon içinde aklanırsa, kulübün seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali bile var.
NOT: Bu yazı yazılırken, Yargıtay henüz kararını açıklamamıştı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA