Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ülker fedakarlık yaptı

Futbol kulüplerine 36 milyon lira bütçe ayıran Ülker, sponsorluktan vazgeçiyor. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, yine deneyimini konuşturup mevzuyu güzel özetlemiş:
"Şike ve şiddet olayları sebebiyle yatırımın karşılığını alamadık. Bu yüzden futbola destek vermeyeceğiz. Markamız, 'mutlu anlar' sloganıyla hayatın içinde. Kimse markasını, şiddet ortamında görmek istemez."

KÜSTÜRDÜLER!
Futbolda en son ne zaman 'mutlu anlar' yaşadık? Bitmek bilmeyen şike tartışmaları, davalar, tribün terörü, ölümler, kulüplere verilen ağır cezalar, ekrandaki nefret söylemleri vs...
Vallahi böyle kötü bir ortamda futbola büyük destek verdiği için Ülker'e teşekkür etmeliyiz.
Ülker, Milli Takım'a da büyük destek oldu. Anadolu'nun ücra köşelerinde çocuklar için 33 futbol köyü kurdu.
Elbette futbolun popülaritesiyle Ülker markası da değer kazandı ama son dönemde yaşananlar Ülker gibi spor sevdalısı bir markayı bile küstürdü.
Aslına bakarsanız bir gıda markası için futbol kulüplerine sponsor olmanın, harcanan paraların miktarına bakıldığında çok büyük bir getirisi yok. Dünyada da bu böyle; futbol kulüplerine genelde havayolu şirketleri, bankalar, teknoloji markaları ve bahis siteleri sponsor oluyor.
Özetle; futbol camiası Ülker'e 'Sponsorluk anlaşmalarını niye bitiriyor?' diye sitem etmek yerine, ekonomik fedakarlık göstererek yıllarca yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA