Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan hayır işinde neden yok?

Cem Yılmaz'ın Lösemili Çocuklar Vakfı'na 100 bin lira bağış yapması bütün gazetelere haber oldu. Yılmaz ilk defa bağış yapmıyor; daha önce de defalarca çok büyük rakamlarda bağışlar yaptı, sosyal sorumluluk projelerinde hep yer aldı.
Sanat çevrelerinde, ünlü komedyenin gizli yardımda bulunduğu birçok kişi olduğu hep konuşulur. Hatta bu yardımlardan birini, bir kadına şiddet haberinde öğrendik. Cem Yılmaz'ın kemik hastası ikiz çocukları için Cevriye B.'ye verdiği parayı, kocası elinden almıştı.
Bu bağış haberleri hep çıkmalı. Yılmaz gibilerinin şova ihtiyacı yok ama bu haberler diğer insanların bağış yapmasına örnek oluyor. ABD'de her yıl bağış yapan ünlülerin listesi açıklanır ve böylece yıldızlar arasında hayırseverlik yarışı yaşanır.

FUTBOLCULAR CİMRİ
Bir de global yıldızların kurduğu vakıflar var. Bizde vakıf kuran kaç sanatçı ya da futbolcu var? Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın vakfı bizde de haber oldu ama kimse "Bizim futbol yıldızları neden vakıf kurmuyor?" diye sormuyor. Bizdeki vergi kıyağı sayesinde, Kuyt'ın kariyeri boyunca kazandığı paradan daha çok kazanan yerli futbolcular var.
Kültürümüzdeki 'Bir elin verdiğini öbür el görmesin' sözü sanki bazı cimri yıldızlar için paravan vazifesi görüyor!
Cem Yılmaz'la Şahan Gökbakar hep gişe rakamlarında karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırma hayır işlerinde de yapılsın, belki hayırlara vesile olur.
Basında kaç kere Şahan Gökbakar'ın bağış yaptığı haberine rastladınız? Şahan'a haksızlık yapmak istemem, gizli yardımda bulunduğu insanlar vardır mutlaka ama medyada ve kamuoyunda Şahan, hayırsever bir sanatçı imajına sahip değil. Halbuki Şahan gibi büyük paralar kazanan kişiler, hayır işlerinde öncü olmalı.
Şahan'ın sadece 'Recep İvedik 4' filmi 70 milyon 460 bin 225 lira hasılat yaptı. Ayrıca oynadığı milyon dolarlık reklamlar var. Hadi Anadolu çocuğu, halk adamı Şahan; bir Recep İvedik Yardım Vakfı kur da seni alkışlayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA