Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk katillerini ceza durduramaz

Hükümet, çocuk katillerine karşı milli seferberlik ilan etti. Çocuk istismarında cezalar artırılacak. Çok doğru karar! Ancak cezaların artırılması yetmez, asıl önemli olan suçu önlemek!
Suçu önlemeye yönelik kapsamlı tedbirler alınmalı:

Okullarda çocuklara cinsel istismara karşı kendilerini korumaları için eğitim verilmeli. Örneğin; bir akrabası tacizde mi bulundu, çocuk bunu korkmadan anlatacak bilince sahip olmalı ya da taciz nedir bilmeli!

ERKEN UYARI
Çocuklara yönelik suçları özendirici yayınlar engellenmeli.
Çocuklara hizmet veren kuruluşlarla emniyet teşkilatı arasında kapsamlı bir işbirliği yapılmalı. Erken uyarı sistemi kurulmalı.
Çocuklara yönelik suçtan hüküm giymiş insanlar, yakın takibe alınmalı.
Örneğin; bu kişilerin ABD'de çocukların oynadığı parklara, okullara 150-200 metre bile yaklaşmaları yasak.
Pedofilinin çok ciddi, iyileşmesi zor bir hastalık olduğu unutulmamalı. Yıllarca hapis yatmak bile bu kişileri iyileştirmiyor.
Bu suçu işleyenlerin tedavisi devlet denetiminde etkin bir şekilde yapılmalı.
İstanbul Emniyeti 2010'da bir araştırma yapmış; okul kantinleri ve servislerinde çalışan 12 bin 898 kişiden 233'ünün sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı.
Hatta 17 kişinin hakkında arama kaydı vardı. Daha da kötüsü 'cinsel istismar'dan dokuz, 'uyuşturucu'dan 13, 'cinayet'ten 12 kişinin sabıkası çıkmıştı.
Elbette herkes zan altında bırakılmamalı ama şu da unutulmamalı; çocuklara tecavüz edenler, cinsel istismarda bulunanlar hep çocuklara yakın yerlerde çalışırlar ve yaşarlar.
Cezaların artırılması elbette önemli ama asıl önemli olan yeni bir Gizem vakasının yaşanmaması, Gizemler'in ölmeden kurtarılması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA