Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Star TV'nin büyük hatası

Futbolda final maçları son düdük çalındıktan sonra anlam kazanır. O yeşil saha bir anda tiyatro sahnesine dönüşür; bir tarafta yere yığılıp ağlayanlar, diğer tarafta sevinçten havalara uçanlar... Kazanan takımdan bazı futbolcular, kaybedenleri teselli eder, kupa töreninde coşku doruğa çıkar vs.
Ne yazık ki, Atletico Madrid-Real Madrid arasında oynanan enfes futbol mücadelesinin kupa törenini izleyemedik.
Star TV reklama girdi. Reklam hemen biter diye bekledik; ne mümkün, kupa töreni STAR TV'de ekrana gelmedi. Törenin NTV ve NTVSPOR'da yayınlanacağını kaç kişi biliyordu? NTV ve NTVSPOR'da da reklam vardı; sonra töreni verdiler ama araya maç özeti koydular falan filan... Özetle güzelim finali mahvettiler.
Aynı hata geçtiğimiz hafta Barcelona-Atletico Madrid maçında da yapıldı. Maçı canlı yayınlayan NTV Spor Smart, Atletico'nun maç sonu şampiyonluk kutlamasını ekrana getirmedi, Almanya Kupası maçını yayınladılar. Maç sonu yaşananları NTV SPOR ekrana getirdi ama kaç kişi akıl edip kanal değiştirdi?
Tamam, her kanal gibi STAR TV de reklam yayınlayıp para kazanacak. Lakin Şampiyonlar Ligi Finali'nin kupa törenini yayınlamamanın affı olmaz.
RTÜK bu tür final müsabakalarında maç sonu ve kupa töreninin eksiksiz yayını için kural koymalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA