Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sezen'in klibi buzlanma rekoru kırar

Müzik piyasasında kriz epeydir var ama hiç olmazsa yazları bir-iki şarkı 'hit' oluyordu. Geçtiğimiz yazı 'hit' şarkısız geçirdik.
Neyse ki bu yaz Sezen Aksu imdadımıza yetişti. 'Yeni ve Yeni Kalanlar' şarkısı çok konuşulacak klibiyle bu yaza damgasını vuracak gibi.
Sezen Aksu'nun, Goran Bregovic şarkıları için yaptığı 'Düğün ve Cenaze' albümündeki şarkılara benzeyen, Balkan ve Ege esintileri taşıyan 'Yeni ve Yeni Kalanlar'ın sözleri de anlamlı ve eğlenceli:
"Sokaktaki Ali'ye / Tablodaki Dali'ye / Deliye de, Veli'ye de / Şuradaki iskeleye / Kınalı'ya, Heybeli'ye / Bir de yeni sevgiliye / Selamlar olsun / Şerefine kalksın bütün kadehler / Selamlar olsun / Çok yaşasın yaşasın yaşasın hep yenilenenler..."
Bu klip çok konuşulur çünkü her yerinden ayrıntı fışkırıyor. Ferzan Özpetek gibi Sezen Aksu'nun da yemek masası meşhurdur, o masadan yükselir en güzel muhabbetler, şarkılar.

STEVE JOBS DA VAR

Bu son klipte de kamera, Aksu'nun meyhanedeki masasına zoom yapıyor. Duvarda ise Cemal Süreya'dan Nazım Hikmet'e, Uzay Heparı'dan Can Yücel'e birçok önemli şahsiyetin resmi var. Steve Jobs bile var!
Klipte bu isimlere kadeh kaldırılarak naif bir saygı duruşunda bulunulmuş.
'Yeni ve Yeni Kalanlar' tam kafa çekilecek bir şarkı, klibi de milli içkimizin viral reklamı gibi olmuş… Bu klip ekranda buzlanma rekoru kırabilir!
Ee bir Sezen Aksu şarkısı da buzlu içilir zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA