Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Küfür cezasına ayar lazım

Kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle Fenerbahçe geçtiğimiz sezon tam yedi maç saha kapatma cezası aldı. Fenerbahçe yeni sezona da sahası kapalı girecek, Kayseri deplasmanında küfürlü tezahürat yüzünden iki maç seyircisiz oynayacak.
Kombine alacaklar daha şimdiden; 'Fenerbahçe gelecek sezon acaba kaç maç seyircisiz oynayacak?' diye kara kara düşünmeye başladı.

ZARAR VERMEK İÇİN...

Fenerbahçe şampiyon olmuş ve Kayseri'de formalite maçına çıkmıştı. Ama kim oldukları belli olmayan bir grup taraftar, maçta küfür etti. Bu yüzden İstanbul'daki taraftar iki maç takımını izleyemeyecek. Dünyanın neresinde görülmüş bu saçmalık!
Ya o taraftar grubu, Fenerbahçe'ye zarar vermek için o küfürlü tezahüratı yaptıysa? Ne yazık ki takımı zarar görmesi pahasına yönetimin gitmesini isteyen taraftarlar da var!
Ya da şöyle düşünün: Dört büyüklerin taraftar grupları, ceza aldırmak için rakip takımların maçlarına gidip organize küfür ederse ne olacak?
Elbette küfürlü tezahürat azalsın ama bunun cezayla önlenemediği ortada. Küfür dünyanın her yerinde, her statta var. Küfür futbolla özdeşleşmiş artık. Sponsor markalar da saha kapatma cezalarından bıktılar, anlaşmalarını iptal etmeyi düşünenler var.
Türkiye Futbol Federasyonu, küfürlü tezahürat yüzünden saha kapatma cezasından vazgeçmeli ya da en azından statlarda organize küfür edilen bölümlere kapatma cezası verilmeli. Tüm stat değil de küfür edilen bölümdeki taraftarlar bunun cezasını çekmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA