Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gencebay, Çakma Kobe eti mi yedi?

Orhan Gencebay, İstanbul'da bir restoranda Hollywood yıldızlarının da tercihi olan Kobe eti yemiş. Kobe bifteğinin iki dilimine 700 dolar ödemiş. Yok masaj yapılıyormuş, bira içiriliyormuş gibi Kobe sığırı geyiği yapmayacağım ama Orhan Baba bilsin isterim; Kobe bifteğini Japonya dışında yiyebilmek mümkün değil.
Japon yasalarına göre Kobe bifteği yalnızca, anavatanı olan Hyogo'dan getirtilebiliyor. 2010 yılından itibaren Japonya sınırları dışına çıkması da yasak. 2000'li yılların başlarında Amerikalı ve Avustralyalılar, Wagyu sığırlarını vs. ülkelerine getirdiler, Angus'larla çiftleştirerek yeni bir tür yarattılar ama bu türden elde edilen et, 'çakma Kobe eti' kabul ediliyor. ABD ve Avrupa'da bazı restoranların mönüsünde Kobe eti var ama işin uzmanı gurmelerin dediği gibi hiçbiri Japonya'da yenen Kobe bifteğinin tadını vermiyor.
Zaten şu anda dünyada 3-4 bin baş sertifikalı Wagyu sığırı var, onlar da Japonya'da ikamet etmekte. Onlardan elde edilen et de Japonya'daki restoranlara bile yetmiyor. Özetle; gerçek Kobe eti sadece Japonya'da yenebiliyor.
Orhan Baba'nın 'çakma Kobe' yeme ihtimali yüksek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA