Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Magazinin geleceği

Geçtiğimiz hafta Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) seçimi vardı. Son yılların en görkemli MGD törenine imza atan Sinan Tosun, bir dönem daha başkanlığı hak ediyordu; öyle de oldu.
MGD'nin yeni yönetim kurulunda magazin basınından yakından tanıdığınız Barış Kocaoğlu, Okan A.
Sarıkaya, Bülent İpek, Bora Engin, Gökhan Kimsesizcan, İlknur Taş, Reşat Balcıoğlu gibi deneyimli isimler yer alıyor. Yönetimde bizden de Günaydın Yazı İşleri Müdürü Yusuf İzel var. İzel; MGD'nin kurumsallaşacağını, mesleki sorunlara ağırlık vereceklerini, emektar ve işsiz magazincilere destek olacaklarını söylüyor. Sürpriz projeler de var ama şu an yazamıyorum. İş disiplini ve tecrübesine çok güvendiğim İzel'in olduğu yerde hiçbir iş yarım kalmaz; MGD'nin yeni yönetim kurulundan çok umutluyum.
Bu arada Sezen Aksu'nun bikiniyle denize girerken fotoğrafının çekilmesini suç kabul eden mahkeme kararıyla ilgili MGD'den hiç açıklama gelmedi.
Hem bu karar, hem de özel hayatla ilgili çıkan yeni yasalar; Türkiye'de artık magazin haberciliğinin daha zor yapılacağının sinyallerini veriyor.
Magazin basının geleceğini etkileyecek bu konularda, MGD fikrini açıklamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA