Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bodrum ikinci lige düştü

Bodrum'da yeşil kalmadı, her yer betonlaştı, altyapısı yaz aylarında artan nüfusu karşılamıyor, kıyıları kirleniyor, otel ve restoranların fahiş fiyat politikası tepki çekiyor vs...
Bu eleştiriler yıllardır yapılıyor ve sürekli haberlere konu oluyordu ama Bodrum her şeye rağmen gözde bir tatil yöresi olmayı sürdürüyordu.
Bodrum; denizi, iklimi ve eşsiz koylarıyla hâlâ direniyordu. Yine en flaş magazin haberleri Bodrum koylarından çıkıyordu.
Ta ki bu yıla kadar... Gemiyi ilk terk edenler; dizi, sinema ve müzik dünyasından ünlüler oldu.
Eğer bir tatil yöresinde magazin haberleri zirve yaparsa, bilin ki orası yeni cazibe merkezidir. Son dönemde ünlülerin favori tatil yöresi olan Çeşme- Alaçatı, bu yaz magazin haberlerinde zirveye yükseldi. Dizisi biten bütün oyuncular artık soluğu Çeşme'de alıyor. Sadece oyuncular mı? Müzik, medya ve iş dünyasının da saygın isimleri artık Alaçatı'yı tercih ediyor.

GÖÇ BAŞLAR
Bodrum'da görev yapan magazin muhabiri arkadaşlarla konuşuyorum; hepsi de haber bulamamaktan şikayetçi. Alaçatı'da ise her adım başı bir ünlüye rastlanıyormuş.
Eskiden muhabirler yazı Bodrum'da geçirir, arada Alaçatı'ya giderdi. Ya da Alaçatı'dan gelen ajans haberleriyle idare edilirdi. Seneye magazin basınında Bodrum'dan Çeşme'ye büyük bir kavimler göçü yaşanabilir. Hatta bu göç, Ramazan Bayramı'nda bile başlayabilir.

SON DARBE
Bodrum cennet koyların imara açılması, yeşilin yerini betona bırakmasıyla...
Yazları turist akını nedeniyle altyapısı sorunlu bir metropole dönüşmesiyle...
Otel, restoran ve barların fahiş fiyat politikasıyla...
Yerli turistin daha ucuz, daha temiz, daha yeşil dostu Yunan Adaları'nı tercih etmesiyle...
Türkbükü'nün, sonradan görme ve çakma ünlülerin mekanına dönüşmesiyle...
Marmaris'te açılan yeni modern marinalar ve otellerin cazibe merkezi olmasıyla...
Çeşme-Alaçatı'da tatil geçirmenin daha cool bir şey olmasıyla; Bodrum bitti, ikinci lige düştü. Bodrum'a son darbeyi ise lahmacun vurdu! Türkbükü'nden 'Lahmacun+ayran= 90 lira' şeklinde haberler çıktıkça
Bodrum'un karizması daha da çizildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA