Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

AVM şarkıcıları

Ayşe Hatun Önal, memleketi Adana'daki bir alışveriş merkezinde (AVM) konser vermiş.
Şarkılarını buz pistine serilen halının üstünde söylemiş. Alışverişe gitmiş ev hanımları, okuldan kaçan gençler ve etrafta koşup duran çocuklar arasında Önal'ı şarkı söylerken görünce kliplerdeki o cool kadın imajı birden yok oldu gözümde.
Oysa hem Önal'ı, hem de şarkılarını tarz bulurum.

KARİZMALARI ÇİZİLİYOR
Sadece Önal değil; Kenan Doğulu, Yalın'dan Hadise'ye birçok şarkıcı ve grup, AVM'lerde konser veriyor.
Evet, AVM'ler artık aynı zamanda bir yaşam alanı, kültürel etkinliklere de evsahipliği yapıyorlar. Lakin AVM'den AVM'ye de fark var.
Şarkıcıların çoğu Önal gibi buz pistinde, fast-food'ların yeme içme bölümünde ya da AVM'lerin avlusu diyeceğimiz geniş alanlarda şarkılarını seslendiriyorlar. Buralara en gelişmiş ses tesisatını kursanız bile akustikten, müzikten vs. ödün verirsiniz.
Benim de dert ettiğime bakar mısınız?
Müzik, sanat kimin umurunda! AVM konserlerinde zaten genelde playback yapılıyor. Sarkıcı parasını kazanıyor, AVM'ler de reklamını yapıyor işte.
Türkiye'de müziğin geldiği noktaya bakar mısınız! Albümlerin yerini single'lar almıştı, şimdi de konserler stadlar, kapalı salonlar ya da konser alanları yerine AVM'lerde veriliyor.
Kimse kusura bakmasın ama AVM'de konser veren müzisyen karizmayı çizdiriyor. AVM'inn restoran bölümünde çocuklar etrafta koştururken sanat mı icra edilir yahu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA