Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Suskunlar' kopya dizi değil miydi?

'Suskunlar' dizisinin pilot bölümü ABD'de beğenilmiş. Dizi NBC kanalında 'Game of Silence' adıyla önümüzdeki sezon remake (yeniden çekim) olarak yayınlanacak. 'Suskunlar'; öyküsü, kurgusu ve oyunculuklarıyla reyting sistemine göre fazla kaliteli bir işti ama özgün bir yapım değildi, 'Sleepers' filminin kopyasıydı.
Hatta bir röportajında dizinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım şöyle demişti: "Bu, Lorenzo Carcaterra'nın 'Kardeş Gibiydiler' romanından esinlenilerek yapılmış bir dizi. Tıpkı o film gibi... Yani bu haberlerin ve eleştirilerin pek bir anlamı yok. Kaldı ki biz birinci bölümden sonra farklı bir yöne doğru gideceğimizi gösterdik. 90 dakikalık bir film ile dizi aynı olamaz."
Elbette aynı olmaz ama bir dizide asıl önemli olan; temeli sağlam atmaktır, ondan sonra gerisi gelir. NBC yetkilileri kitabı ve orijinal filmi 'Sleepers' dururken neden bizimkilerin yerelleştirdiği bir diziyi tekrar Amerikanlaştırıyor, enteresan. Belki de bu yöntem daha ucuza geliyordur. Ya da 'Arkadaş siz bu kopya çekme işini o kadar iyi beceriyorsunuz ki, bir filmden iki sezonluk dizi çıkarıyorsunuz; sizle çalışma kararı aldık' dediler. Bu dizi satışının anlatılmayan gerçek öyküsü ne acaba; yakında ortaya çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA