Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Niyazi Gül' güldürüyor ama...

'Niyazi Gül Dörtnala'yı izledim. Ata Demirer'in daha önceki filmlerine göre kalitede bir düşüş olsa da, kahkahası bol bir yapım olmuş. Daha önce 'Acaba bu film aceleye mi getirildi?' diye yazmıştım; temel soruna önceden değinmişim.
Filmde; 'Veteriner Niyazi Gül', dededen kalma mucizevi formülün eksik maddesini bulmaya çalıştığı macerada, birçok sahnede güldürüyor. 'Sultan Şahmerdan'- 'Rıza' ikilisi ve 'Niyazi Gül'ün yardımcısı 'Hediye' gibi birçok karakter komik. Ama filmdeki temel eksiklik; sahnelerin birbirinden kopuk olması ve öykünün yeterince doyurucu olmaması.

GİŞEDE BEKLENENİ VERMEDİ
Yönetmen Hakan Algül, filmi üç ayda vizyona yetiştirmeye çalışırken öykü bütünlüğünü rafa kaldırmış. Filmin temposunda da bazı sorunlar var. Yani bu film güldürüyor ama 'Eyyvah Eyvah' gibi izleyiciyi baştan sona sürüklemiyor. Bazı sinemasal sorunları sineye çekip bu sıcak günlerde gülmek istiyorsanız, 'Niyazi Gül Dörtnala' beklentinizi karşılayabilir.
'Niyazi Gül Dörtnala'yı bir haftada 319 bin kişi izledi. Bu, Ata Demirer'in daha önceki filmlerinin ilk hafta sonu gişelerinden bile düşük! Bunun başlıca nedeni; filmin Mayıs ayında vizyona girmesi... Ocak veya Şubat'ta gösterilseydi, seyirci sayısı ikiye katlanırdı.
Türk sinema sektörü yükselişte; Avrupa'da en çok yerli film bizde izleniyor. Artan salon sayısı, artık bahar ve yaz aylarında da büyük bütçeli yerli filmlerin vizyona girmesini gerektiriyor.
Yapımcı şirket BKM; her ne kadar gişede beklediğini yakalayamasa da, 'Niyazi Gül Dörtnala'yı Mayıs ayında gösterime sokarak, sinema sektörünün yararına bir adım atmış oldu. Bu film; izleyiciye bahar ve yaz aylarında da yerli film izleme alışkanlığı kazandırmanın ilk hamlesiydi; umarım devamı gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA