Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beyaz, özde çevreci

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, yeni aldığı elektrikle çalışan çevreci otomobiliyle Bebek'te görüntülenmiş. Bence rutin bir magazin haberi değil bu; aslında çok anlamlı ve önemli.
Rol model oldukları için, ünlülerden hep çevreci olmalarını bekliyoruz. Birçoğu doğa sevgisi ve çevre duyarlılığını artırmak için kampanyalarda, kamu spotlarında yer alıyor. Bu katılımları için 'Yetmez ama evet' diyorum. Yani daha fazlasını yapmalılar.
Öyle kuru kuruya 'Çevreyi koruyalım' deyip sonra da benzin canavarı ciplere, spor arabalara bindikleri zaman verdikleri mesajların da anlamı kalmıyor.
ABD'de ve Avrupa'da, ünlülerin son model cip ve spor arabalarıyla poz vermesi, haberlere konu olması artık sonradan görmelik ya da eziklik göstergesi.
Hollywood'da çevreci olmak, yükselen trend. Örneğin ünlü aktör Robert Redford, 'yeşil yaşam' temalı bir televizyon kanalına sahip. Leonardo DiCaprio, çevre dostu projelerini ada satın almaya kadar vardırdı, ayrıca doğaya zarar vermeyen araçlar kullanıyor. Brad Pitt, küreselekolojik evlerin yaygınlaşması için mimari tasarım projelerini destekliyor.
Bu ünlülerin çevreci yardım kuruluşlarına verdiği destekler ise saymakla bitmez.
Asıl önemli olan; çevreciliği bir yaşam biçimine dönüştürmeleri.
Bizimkiler ise hep lafta varlar. O yüzden Beyaz'ın elektrikli araba almasının Türkiye standartlarında sembolik değeri büyük.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA