Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kim, kimin sanatçısı?

NetD'nin sitesinde en çok tıklanan 10 sanatçıdan dokuzunun DMC sanatçısı olduğunu yazmıştım. Ben bu bilgiyi daha önce çıkan haberlerden almıştım. Cengiz, bu 10 sanatçıdan sadece ikisinin DMC'ye bağlı olduğunu yazdı. Burada da bir kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılıyor. Örneğin; Gülşen- Murat Boz'un 'İltimas' düeti, Ozinga etiketli ama Gülşen, DMC sanatçısı. Demet Akalın'ın 'Koltuk' şarkısı Seyhan Müzik etiketiyle çıktı ama ünlü şarkıcının DMC'ye geçtiği haberi Hürriyet'te çıkmıştı, son durumun ne olduğunu bilmiyorum.
Yine aynı listede 85 milyon tıklama ile ikinci sırada yer alan 'Hoşuna mı Gidiyor?' şarkısı Doğulu Müzik etiketiyle çıktı. Ama o şarkıda Ozan Doğulu müziğiyle Ece Seçkin'e eşlik ediyor. Ece, Ozan'ın sanatçısı. DMC de resmi internet sayfasında Ozan'ı kendi şarkıcısı olarak gösteriyor. Bu arada Ozan'ın da Doğulu Müzik diye bir şirketi var. Bir de üstteki görsel var, DMC'nin Facebook sayfasından aldım; dikkatle bakın, ne yazıyor?
Müzik piyasasında genelde albümler, single'lar kolektif çalışmayla ortaya çıkar. X firma yapımcıdır, DMC şarkının dijital satışını yapar falan filan. Hepsini geçtim; DMC, farklı şirketten bir sanatçıya 'Senin single'ını gel NetD'de yayınlayalım' der anlaşır. Bu da normal; tabii video'lara çok tıklanması için hormon aşılamamak kaydıyla!
Anlayacağınız müzik piyasası tam bir kazan; kimin eli kimin cebinde belli değil! Bazen gizli anlaşmalar da yapılıyor! Bence Cengiz Semercioğlu, 10 şarkıcıyı tekrar saysın, araştırsın; mutlaka DMC ile bir bağlantılarını bulacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA