Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

4.5G ile kanser olma hızımız da artacak

4.5G teknolojisiyle hayatımız daha da kolaylaşacak; cepten internete girmek 10 kat hızlanacak, oyun indirme üç dakikadan 25 saniyeye, video indirme 20 saniyeden bir saniyeye ve fotoğraf yükleme 25 saniyeden bir saniyeye inecek. Tablet ve akıllı telefonlar zaten hayatımızın her alanına girmişti; yeni teknolojiyle artık her türlü internet işlemi ışık hızında gerçekleşecek. Bunlar güzel haberler ama bir de madalyonun öbür tarafı var. 4.5G teknolojisiyle kanser olma hızımız da artacak. 4.5G; daha fazla ve daha güçlü baz istasyonlarına ihtiyaç duyacak. Cep telefonları, tabletler vs. havaya daha çok elektromanyetik dalga yayacak.

HER ŞEYİN BEDELİ VAR
Gazete, televizyon ve sosyal medya'da 4.5G'nin nimetleri ballandıra ballandıra anlatılıyor ama kanser riskinden bahseden yok!
Eskiden cep telefonlarının kanser yapıp yapmadığı bir tartışma konusuydu ama artık dünyanın bir numaralı sağlık otoritesi Dünya Sağlık Örgütü (WHO); tabletlerin ve cep telefonlarının kanser yaptığını açıkladı. WHO üyesi 31 bilim insanı, şimdiye dek yapılmış yüzlerce cep telefonu araştırmasını inceledi ve şu açıklamayı yaptı: Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalga; kurşun, böcek ilacı ve egzos dumanı gibi muhtemelen kanserojen. WHO'nun yayınladığı raporda; 'Elektromanyetik alan yaratan radyo dalgalarının da kansere sebep olabileceği sonucuna vardık. Bir beyin kanseri tümörü olan gliomanın oluşum riski, kablosuz sistem kullanımıyla artıyor' ifadesi kullanıldı.
Elbette internet; hava ve su gibi hayatımızın vazgeçilmezlerinden ama hayatta her şeyin bir bedeli var. Bir saniyede video indirmenin, fotoğraf yüklemenin bedeli de ne yazık ki, kansere daha fazla yakalanma riski.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA