Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

2.5 milyar doları var ama mutsuz

Tüm dünyada 100 milyondan fazla satan popüler bilgisayar oyunu Minecraft'ı yarattığı Mojang firmasını, geçen yıl Microsoft'a 2.5 milyar dolara satan İsveçli Markus Persson mutsuzmuş. 70 milyon dolara Beverly Hills'te muhteşem bir villa satın aldı, garajı Bugatti'den Rolls Royce'a kadar en lüks arabalarla dolu, dostları hep ünlü ve zeki insanlar ama Markus mutsuz.

'ÇOK YALNIZIM'
Zenginliğin kendisini yalnız bıraktığını ve yaşama motivasyonunu da neredeyse sıfırladığını belirten Markus, tweet'lerinde şöyle dert yakınıyor: "Her şeye sahip olabilmenin yarattığı en büyük problem; bir şeyleri elde etmek için bir nedeninizin kalmaması.
Bu eşitsizlik yüzünden, insanlarla iletişiminiz kalmıyor. Burada (Ibiza adasındaki bir parti) ünlüler ve arkadaşlar var. İstediğim her şeyi yapabilirim ama yine de kendimi bu kadar yalnız bırakılmış hissetmemiştim!"

EN FAKİRİ EN MUTLU
Ah Markus seninki de dert mi şimdi! 'Markus, eğer canın bu kadar sıkılıyorsa; bütün servetini bağışla, Suriyeli göçmenlerle bir bota bin' diyesi geliyor insanın.
Ancak Markus bunu da yapsa bence yine canı sıkılır, mutsuz olur. Çünkü mutluluk karakterinizle ve genlerle de alakalı biraz. Elbette fazla para göz çıkarmaz, ekonomik dertleriniz biter, hayat standartlarınız yükselir ama belki yoksul bir balıkçıdan daha mutlu olamayabilirsiniz.
Araştırma şirketi Gallup'un dünya çapında yaptığı son mutluluk araştırmasında 'En Mutlu Ülkeler' şöyle sıralanıyordu: 1. Paraguay 2. Kolombiya 3. Ekvador 4. Guatemala 5. Honduras 6. Panama 7. Venezuela 8. Kosta Rika 9. El Salvador 10. Nikaragua.
Güney Amerika ülkelerinin ekonomik durumu ortada; fakirlik diz boyu, zengin ile fakir arasındaki uçurum çok yüksek. Şiddet olaylarıyla nam salan Kolombiya, Honduras, El Salvador bile ilk 10'a girmiş! Daha da ilginci; Güney Amerika'nın en fakir ülkesi Paraguay birinci sırada! Normalde bireysel özgürlüklere ve refah seviyesine baktığınızda, İskandinav ülkeleri ile İsviçre, Kanada, Avustralya falan ilk sıralarda yer almalıydı. Gallup'un araştırması; bir kez daha mutluluğun tek başına parayla ve zenginlikle alakasının olmadığını gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA