Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fox TV'nin atarlı ve öfkeli sunucuları

Önce haberi verelim: "Giresun'da bir adam karısını keserle, çekiçle dövüyor, kadın can havliyle balkondan atlıyor. Adam hızını alamıyor, kadını evde bir daha dövüyor ve polis tarafından gözaltına alınıyor."
Fox TV spikeri Murat Güloğlu da bu haberin ardından şu yorumu yapıyor: "Kadına yapılanların aynısını o adama, o şerefsize uygulamak gerekiyor. Yok, siyasiler kullandığı için 'şerefsiz'i kullandım, haddimize değil. Siyasiler de öyle kullanıyorlar ya. Değerli dostlar eğitim önemli... Bu tür yaratıkları aramızdan ayıklamamız gerekiyor. O yaratığı bir yerlerinden Giresun'un meydanında sallandırmak gerekiyor. Sen (izleyiciye sesleniyor) bu haberi izlerken ne küfürler sıraladıysan, bu kardeşiniz de aynısını yaptı hiç merak etmeyin." Haber sunmak bu mu şimdi? O zaman kahvede okey oynayan vatandaş sunsun haberleri!

LİNÇE DAVET ETTİ
Evet, Güloğlu tepki göstermekte haklı; kadına şiddet ne yazık ki, kanayan yaramız. Ancak Güloğlu'nun kullandığı dil, hem bir sunucuya yakışmıyor, hem de çok tehlikeli. Güloğlu aynı yorumda "Bu bir eğitim sorunu" diyor, sonra da Western filmlerindeki gibi halkı linçe davet ediyor. Bu ne yaman çelişki!
'O yaratığı bir yerlerinden Giresun'un meydanında sallandırmak gerekiyor' nasıl bir ifadedir? İyi o zaman, suçlulara cezaları kendi kafamıza göre verelim. Tamam, izleyici de izlerken isyan ediyor bu habere ama Güloğlu'nun sunucu olarak görevi izleyenleri galeyana getirmek değil.
Son dönemde Fox TV'nin haber sunucuları, haber sunarlarken halk adamı rolü kesiyorlar ama bunu abartıyorlar, 'atarlı' sunumları ile tehlikeli sularda geziyorlar.
Reha Muhtar'ın 'Acı var mı, acı?' nidaları eşliğinde atarlı, öfkeli sunumu Fox TV sunucuları tarafından yeniden keşfedildi. Bunu şu an en iyi yapan da Fatih Portakal. Güloğlu da Portakal'ı taklit edeyim derken hızını alamayıp halkı linçe davet etmiştir; olayın özeti bu.
Korkarım ki bu atarlı sunum TV'de yeniden trend olacak. Çünkü bu sunum reyting getiriyor. Örneğin Cüneyt Özdemir'in ana haber bülteninde tutunamamasının nedenlerinden biri de yeterince atarlı ve öfkeli olamamasıdır!
Fox TV haberlerindeki reyting artışı muhalefet yapmalarına bağlanıyor; halbuki asıl neden bu öfkeli sunumdur. Ama bu etik değil! Portakal ve Güloğlu da bunun etik olmadığını biliyorlar ama reyting onlar için daha önemli.
Diğer sunucular da FOX TV'nin öfkeli abileri gibi haber sunarsa, izleyicileri suç işleyenler; meydanlarda asmaya davet edilirse, ne olur halimiz? Toplum olarak kritik günlerden geçerken halkı linçe çağıran sunum tarzı tehlikeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA