Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Süper Lig erken başlamalı

UEFA Ülke Kat Sayıları sıralamasında 12'nci basamakta bulunan Türkiye için tehlike çanları çalıyor. Avrupa kupalarında alınan kötü sonuçların ardından Çek Cumhuriyeti'nin 12'nci basamağa çıkma ihtimali yükseldi.
Eğer Türkiye, bir basamak daha gerilerse Süper Lig Şampiyonu bile Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynamak zorunda kalacak.
Yabancı futbolcu sınırlamasının kalkması da futbolumuz için kurtarıcı olmadı. Ama küçük detayların büyük fark yarattığını da unutmayalım; Avrupa kupalarında takımlarımız, genelde ligleri bize göre daha erken başlayan takımlara yeniliyor ya da eleniyor.
Daha önce de yazdım; Avrupa kupalarında ilk turda elenmek istemiyorsak; Süper Lig, Ağustos'un ilk haftası başlamalı.
Ligin iki hafta erken başlaması, transferlerin daha erken yapılmasına ve takımların erken form tutmasına yardımcı olacaktır.

AĞUSTOS ÇOK UYGUN
En flaş transferler yapılsa da takım olarak hazır olmadığınızda ya da form tutmadığınızda, daha düşük bütçeli ama form tutmuş takımlara yenilmeniz kaçınılmaz.
Evet, Ağustos ayı ülkemizde çok sıcak geçiyor ama Avrupa'da tutunabilmek için ligin açılışını erkene almak zorundayız.
A Milli Futbol Takımımız da Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Eylül ayında kritik maçlara çıkıyor. Liglerin erken başlamasının Milli Takım'a da faydası dokunur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA