Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

6 Milyon ölüyle bir gece

Seyahatlerde otel yerine, sahipleri tarafından kiralanan evlerde konaklanmasını sağlayan bir site olan Airbnb, cesur gezginlere Paris Katakompları'nın kafatası ve kemiklerle dolu tünellerinde bir gece konaklama fırsatı veren bir yarışma başlatmıştı.
The Guardian'ın haberine göre; Cadılar Bayramı için başlatılan yarışmayı kazanan iki kişi, Paris Yeraltı Mezarlığı'nda (Katakomp) gerçek bir yatak, kahvaltı ve kişiye özel bir konserin dahil olduğu bir gece geçirecek. Paris'te 18'inci yüzyılın sonuna doğru, cesetlerin mezarlıkta çürümesinin halk sağlığını kötü etkilediği düşünülmüş, Paris'teki mezarlıklardaki insan kalıntıları, yeraltı mezarlığının tünellerine taşınmaya başlanmıştı.
Katakomplar'da 6 milyon ölü olduğu tahmin ediliyor.

SARAYDA KONAKL AMA
Daha önce hiç kimse geceyi 6 milyon ölüyle birlikte, dünyanın en büyük mezarlığı olarak anılan bu alanda geçirmemişti. Sevgili okur, siz böyle bir deneyim yaşamak ister miydiniz?
Benim asıl dikkatinizi çekmek istediğim nokta ise bir müzenin sıra dışı bir etkinlikle gelirini artırması. Bizde de müzelerin daha çok gündeme gelmesi, gelirlerinin artırılması için bu tarz sıra dışı etkinlikler düzenlenmeli.
Benim aklıma ilk Topkapı Sarayı'nda geçirilecek bir gece geldi. 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin kostümleri bile ziyaretçi akınına uğramıştı. Gerçek sarayda geçirilecek bir gece için birçok insan büyük paralar verebilir. Tabii bu geçmişe yolculuk deneyimi yaşatacak bir konsept olarak sunulmalı ya da Bizans surlarında İstanbul'un fethi turistler için devamlı canlandırılmalı. Benim aklıma ilk gelenler bunlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA