Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

PKK da seçimi kaybetti

Dün gazetelerde 'Hendekler geri tepti' başlıklı haberler okuduk.
PKK'nın seçim öncesi hendek kazıp barikat kurduğu Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in sekiz ilçesinde HDP oy kaybetti, AK Parti ise oyunu artırdı.
HDP'lileri asıl bu gelişme derinden yaraladı! Hendeklerin geri tepmesi aslında Türkiye'de iç savaş olma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. HDP'liler seçimden önce iç savaş çıkar diye tehditkar mesajlar veriyorlardı ama bu mesajlara önce Kürt halkı 1 Kasım seçiminde tepki gösterdi. Çözüm süreci yıllardır savaşın devam ettiği Güneydoğu halkına rahat bir nefes alma fırsatı sunmuştu. Kültürel ve sosyal haklarının çoğunu geri alan, en önemlisi 90'lı yıllarda insan hakları ihlalleri yapan güvenlik görevlilerinden hesap sorulduğunu gören Kürt halkı, 'Demek ki bu ülkede bir şeyler değişiyormuş' dedi. Kürt halkı, hendeklerin kazılması, barikatların kurulması, elektriklerin kesilmesi vs. ile en temel insani ihtiyaçların yerine getirilemeyecek bir kaos ortamının oluşmasına, HDP'ye verdiği desteği düşürerek göstermiş oldu. Yani seçimin bir kaybedeni de HDP'den destek gören PKK oldu. Herkes anlasın artık; kimse savaş, yıkım, çatışma istemiyor Türkiye'de. Kürt halkı iç savaş tehdidine pabuç bırakmaz artık.
Kürt halkı çözüm sürecindeki yakaladığı huzuru geri istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA