Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Melek Baykal'ın başörtüsü hazımsızlığı

"Konağın duvarında, konağın gerçek sahipleri Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm... Gözlerime inanamadım. En az 100 sene önce çekilen resimlerdeki hanımefendiler, son derece medeni bir tavır ve kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı... Çok mutlu olmuştum. Sonra kafamı sola çevirdim, gördüğüm manzara 150 sene sonra geldiğimiz noktaydı... Yani konağın yeni sahipleri; Yozgat belediyesi ve çalışanları... Yeni sahipleriyle aralarına girip resim çektirdim. Yüzümdeki ifadeden ne kadar mutlu olmuşum anlarsınız zaten... Konağı terk ederken aklımda tek bir şey kaldı; konağın gerçek sahiplerinin medeni halleri. Sonra karmakarışık duygularla oradan uzaklaştım. Ve kendi kendime sordum. Biz ne zaman ve neden bu kadar geriye gittik diye. Cevabını bulamadım."

BU NASIL KAFA?
Melek Baykal'a ait bu satırlar... Baykal, Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nı ziyaret etmiş ve izlenimlerini sosyal medyadan paylaşmış. Yani Baykal, öncelikle kendisiyle fotoğraf çektiren hayranlarını aşağılamış. Türkiye'de hâlâ başörtülü ve köylü olmak bir aşağılanma sebebi.
Elbette o konağın sahipleri, dönemin zengin burjuva bir ailesiydi. Ama o konağın sahibi Yozgat'ı temsil etmiyor ki! Baykal, 150 sene önce Yozgat'ın nasıl bir yer olduğunu sanıyordu acaba? Öyle bir betimleme yapmış ki, sanki 150 sene önce Yozgat, Anadolu'nun Paris'iydi.
Türkiye'de başörtülü kadın sayısı çok ama Baykal'ın özlemini duyduğu Türkiye'de; kadınların hepsi CHP'nin kadın kolları gibi olmalı!
Anadolu kadını 150 yıldır başörtüsü takmıyor, bu yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Ayrıca başının açık-kapalı olması ya da giyim tarzı, tek başına medeniyet göstergesi olamaz, önemli olan düşünceleriniz. Başörtülü olup da Avrupa kafasında olan ya da tam tersi başı açık olup da çok muhafazakar olan kadınlar da var bu ülkede.
Bu arada Baykal, bu paylaşımıyla bir TV yıldızı, sanatçı olarak da kendi hayran kitlesini aşağılamış oldu.

HAYRANLARINI DA ÜZDÜ
Baykal, sabahları yaptığı programı, Nişantaşı sosyetesinin mi izlediğini sanıyor; fotoğrafta aşağıladığı kadınlar izliyor onu. Baykal rol aldığı 'Cennet Mahallesi', 'Akasya Durağı' gibi dizilerde de hep alt tabakadan kadınları canlandırdı. Doğrusu Baykal'ın başörtülü kadınları aşağılayacağı hiç aklıma gelmezdi.
Baykal, mesleki kariyerini bile etkileyecek bir hata yaptı bence çünkü en çok kendi hayranlarını üzdü. Hepsini geçtim; Baykal'ın bu halkı aşağılayan düşünceleri de ülkeyi kutuplaştırmıyor mu?
Ne bitmez bir başörtüsü hazımsızlığıdır bu yahu! Hâlâ devam ediyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA