Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Soyun, kitap çaldın'

Abisiyle ilk kez İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'na giden 13 yaşındaki Ç.Y., Can Yayınları'nın standından kitap çalmakla suçlanmış. Stanttaki bir yetkili "Soyun, kitap çaldın" demiş. Yayınevinin üç çalışanı Ç.Y.'ye önce montunu çıkartırmış, daha sonra gömleğini kaldırtarak kitap çalıp çalmadığını kontrol etmişler ve zavallı Ç.Y. ağlamaya başlamış.
Ç.Y.'nin abisi G.Y., görevlilerin kardeşinden özür dilemesini istemiş, stanttaki görevliler ise benzer olaylar yaşadıklarını söyleyerek ilgisiz davranmışlar.
Can Yayınları, kardeşlerden özür dilemiş, Ç.Y.'ye hırsız muamelesi yapanları işten çıkarmış vs.
Eskiden kitap fuarında öğrencilerin kitap çalması bir gelenekti aslında, görevliler de genelde gençlerin kitap çalmasına göz yumardı. Sonuçta çalınan kitaptı; o kitap okunacak ve belki de bir çocuğun hayatı değişecekti.
Ç.Y. belki de kitap okuyan son nesil çocuklardan biri olacak! Şehir merkezinden kilometrelerce uzağa taşınan İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'ndan da bu tatsız olayla haberdar olmamız ayrı bir tartışma konusu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA