Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nefret mesajlarını iyiliğe dönüştüren Müslüman

Bu güzel kadının adı, Susan Carland. Melbourne Monash Üniversitesi'nden sosyoloji dalında doktorası var. Susan, bir Hrıstiyan olarak doğmuş ve daha sonra İslamiyet'i benimsemiş.Ancak sonradan Müslüman olması ve Twitter'da yazdıkları yüzünden antiİslamcılardan tepki almaya başlamış.
Susan da bu tepkileri savmak için ilginç bir yöntem geliştirmiş. Twitter'da aldığı her nefret suçu içerikli tweet'i pozitif bir etkiye dönüştürmek için UNICEF'e 1 dolar bağışlayacağını yazmış. Susan, şu ana kadar UNICEF'e bin dolar bağış yapmış ve bu eylemi onu bir anda Twitter'da fenomen hale getirmiş.
Susan, "Bana gelen her eleştiriyi bir mermiye benzetiyorum ve bu mermileri iyiliğe dönüştürebileceğime inanıyorum. Bu yüzden aklıma, her bir nefret tweet'i için UNICEF'e 1 dolar bağışlama fikri geldi" diyor. Birçok insan Susan'ın 'Sanal kötülüğü reel iyiliğe çevirmek gibi düşünebilirsiniz bunu' diye özetlediği eylemine UNICEF'e bağış yaparak destek vermeye başlamış.
Susan; güzel, iyi giyinen, modern bir Müslüman kadın ve yaptığı eylem zekice. Artan terör olaylarıyla birlikte dünyada İslamofobi hızla yayılıyor. Artık İslamofobi ile savaşmak için sadece inançlı, iyi Müslaman olmak yetmiyor. Susan gibi IQ'su yüksek, anti-İslamcıları ters köşeye yatıracak insanlara daha çok ihtiyaç var! Umarım Susan'ın yaptıkları bize de ilham kaynağı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA