Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Netflix'e şimdi üye olmam

60 ülkeden 69 milyon aboneyle dünyanın en büyük internet televizyon ağlarından biri olan Netflix; 6 Ocak'ta yaptığı küresel hamleyle, artık Türkiye'den de izlenir hale geldi.
Önce Netflix'in artılarından bahsedelim... Netflix; film, dizi, belgesel, çizgi film, şov programı vs. bakımından dünyanın en geniş, en kapsamlı görsel kütüphanesi.
Dünyadaki bütün online film ve dizi izleme sitelerinin en büyüğü ve korsan olmayanı! Netflix o kadar büyük bir marka ki; kendine özel film, dizi ve programlar üretip bunları izleyicisine sunabiliyor.
Netflix'e tabletlerden, bilgisayarlardan, akıllı TV'lerden, telefonlardan vs. internete bağlandığınız her türlü cihazdan ulaşabiliyorsunuz.

TÜRKÇE ALTYAZI YOK
Netflix'in çok rahat kullanılan bir ana sayfası var. 'Who's watching' bölümüne girip atıyorum 'Mehmet', 'Ayşe' vs. diye isim oluşturup Netflix'i kullanırsanız; sistem, kullanıcısının ne izlediğini zaman içerisinde algılıyor. Ve ana sayfanızda sizin beğeninize uygun yapımlar sunuyor.
Çocuklar da 'Kids' kullanıcı başlığıyla Netflix'i izlerse, zararlı içeriklerden korunmuş oluyor.
Netflix, müthiş bir görsel kaliteye sahip.
Korsan sitelerdeki ekranın donması, görüntünün çamur gibi olması vs. böyle sorunlar yaşamıyorsunuz. İlk bir aylık kullanımı ücretsiz olan Netflix; kullanıcıya 'Basic', 'Standard' ve 'Premium' paketler sunuyor. 'Basic' paket aylık 7.99 Euro ama HD yayın yok ve sadece bir cihazdan bağlanabiliyorsunuz. Aylık 9.99 Euro olan 'Standard' pakette HD yayın var ve aynı anda iki cihazdan bağlanabiliyorsunuz.
11.99 Euro'luk 'Premium' paketin, 'Standart'tan farkı ise Ultra HD yayın yapması ve aynı anda tablet, telefon vs. dört cihazla birden sisteme bağlanabilmeniz.
Gelelim Netflix'in eksilerine:
Sitede mönüler, seçenekler vs. her şey İngilizce. En kötüsü filmler, diziler, belgeseller vs. tüm içerik Türkçe alt yazısız sunuluyor. İyi derecede İngilizce bilmeyen biri Netflix'i şimdilik kullanamaz gibime geliyor. Bir diğer eksi ise dizilerin geç yayınlanması. Bazı diziler bir sezon geriden geliyor. ABD'de yayınlanan bir dizi ertesi gün internete Türkçe altyazılı düşerken Netflix; kendine zor abone bulur Türkiye'de.
Netflix için bir diğer sorun ise Türkiye'de internet aboneliklerinde 'adil kullanım kotası'nın uygulanması. Netflix bu görsel kaliteyle 50, 80 GB'lik kotaları sünger gibi emer.
Özetle; şu mevcut koşullarda Netflix'e üye olmam ama Türkçe altyazı gelirse durum değişir. Sadece benim için değil; TV ve internet sektörü için daha çok şey değişir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA