Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Yeter'in müthiş geri dönüşü

Pelin Karahan ile Yurdaer Okur'un başrollerini paylaştığı 'Yeter', atv'nin sürpriz beklediği dizilerden biriydi. Atv yönetimi radikal bir karar alarak dizinin ilk bölümünü yılbaşı akşamı ekrana getirmişti. İnsanların eğlenmeye odaklandığı bir gecede dramatik bir dizinin ilk bölümünün yayınlanması riskli bir karardı. Ve 'Yeter', yılbaşı akşamı ekrana gelmesinin bedelini TOTAL'de 18'inci AB'de 24'üncü, ABC1'de ise 17'nci olarak ödedi.
Aslında 'Yeter' kaliteli bir diziydi; kurgusu, öyküsü, oyuncuların performansları gayet iyiydi. Atv yılbaşı yayınını ısınma turu olarak gördü ve 'Yeter'in tekrarlarını üst üste yayınladı. Ve 'Yeter'in 7 Ocak'ta yayınlanan ikinci bölümü, TOTAL'de ve ABC1'de 3'üncü, AB'de ise 5'inci oldu. Dizi, 14 Ocak'ta ise 6.11 reytingle TOTAL'de 3'üncü, 4.71 reytingle de AB'de 4'üncü oldu. Dizi, en büyük farkı ise ABC1'de 6.46 reytingle birinci olarak yarattı. 'Yeter', perşembe akşamı en çok izlenen ikinci dizi.
'Yeter' ile yıllardır rakiplerine nal toplatan 'Kurtlar Vadisi Pusu' arasında sadece 0.18 reyting farkı var.
TOTAL'de 18'incilikten üçüncülüğe, ABC1'de ise birinciliğe yükselmek müthiş bir geri dönüş hikayesi. Bu bir futbol maçında ilk yarı iki gol yiyip, ikinci yarı üç gol atmak gibi bir şey. Son dönemde bu kadar kötü başlayıp toparlanabilen bir dizi hatırlamıyorum ben. 'Yeter' yılbaşı gecesi başlamasaydı acaba sonuç ne olurdu diye de düşünmeden edemiyor insan.
Türkiye'de artık dizi tutturmak gerçekten zor bir iş. Star TV'nin dev oyuncu kadrolu, büyük bütçeli dizileri tutmadı mesela. Dizi tutturmanın hiçbir garantisinin olmadığı, adeta kumara döndüğü bir dönemde; ATV'nin 'Kırgın Çiçekler' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' ile pazartesi ve salı günlerini birinci, 'Yeter' ile de perşembe günlerini ilk üçte tamamlaması, hem de bu reytingleri rakiplerine göre mütevazı bütçelerle elde ediyor olması büyük başarı. Özetle; Metin Ergen yönetimindeki atv istikrarlı bir şekilde yükselişine devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA