Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhaliflik başka vatan hainliği başka

Ünlü şarkıcı Murat Kekilli, Yeni Yüzyıl gazetesinden Esra Elönü'ne verdiği röpotajda, insanların vicdanına seslenen önemli tespitlerde bulunmuş.
Örneğin, 'Nişantaşı-Cihangir ünlülerinin, muhalif raconları kesip sırf Erdoğan nefreti yüzünden PKK'ya destek vermeleri sence ne manaya geliyor?' sorusuna Kekilli, şu anlamlı yanıtı vermiş:
"Cumhurbaşkanı'nı sevmeyebilirsiniz, fikirlerini benimsemeyebilirsiniz ancak terör olaylarını siyasallaştırıp Cumhurbaşkanı'na isnad etmek; hem şehitlere, hem şehit yakınlarına, hem vatana, hem de milletimize, sanat camiasına, inancımıza ve hatta Cenab-ı Hak'ka varana kadar ihanettir. Burada suçlu aranıyorsa; bu, terörün kendisi ve terörü destekleyenlerdir. Tayyip Erdoğan'ı sevmemek başka bir şey, vatan hainliği başka bir şey."

KRİTİK GÜNLER
Kekilli, Nişantaşı-Cihangir ünlülerinin yaşadığı çelişkiyi çok iyi özetlemiş.
Çok kritik günlerden geçiyoruz, savaşın eşğindeyiz. Ben savaşın bir yıkım olduğunu, savaştan kimsenin kazançlı çıkmayacağını düşünenlerdenim. Ama Suriye'de yaşananları da doğru okumak lazım. Ortadoğu'da bir Kürt devleti kurulmaya çalışılıyor. Bu projenin temelleri çok uzun yıllara dayanıyor. Bu Kürt devletinin haritası, Türkiye'nin doğusunu da kapsıyor. İçeride PKK ile mücadele ederken, her gün şehit haberleriyle üzülürken, bir de şimdi Suriye sınırımızda dünya devleriyle büyük bir stratejik savaşa girmiş durumdayız.

TEHLİKE...
Böylesine kritik bir dönemde ülkece kenetlenmeliyiz. Devletin ve ordunun alacağı kararlara destek olmalıyız. Elbette bu kararlar eleştirilebilir ama ülke menfaatleri her şeyden önce gelmeli. İçimizde PKK'ya bilinçli ya da bilinçsiz destek olan bir kitle var. Bu kitlenin; sanat, medya ve siyaset dünyasında algı yönetimini ve manipülasyonu iyi bilen, çok zeki sözcüleri var. Bu sözcüler, siyasi tercihi AK Parti'den yana olmayanları oyuna getiriyor. Hele AK Parti'ye olan nefretleri yüzünden kafayı sıyırmış öyle vicdansız bir kitle var ki; Rusya bize savaş açsa, Suriye'de batağa saplansak, ekonomik kriz çıksa zil takıp oynayacaklar! Kekilli'nin dediği gibi, bu vatan hainliğidir arkadaşlar. Muhalifliği vatan hainliğine dönüştürmek, bir ülke için en büyük tehlikedir. Böyle kritik dönemlerde birlik olmayan ülkeler, her zaman kaybetmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA