Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kanatlarım Aşktandı

'Yaşamın her anında aşk gizlidir aslında. Ve bu anların arasında en büyük aşklar eşsiz devrimler gibi başlar... Akıl durur; ruh sarsılır; bedenin her bir hücresinde şimşekler çakar. Yürek; kanatlı bir kuş gibi aşkla kanatlanır, aşkla başkaldırır, aşkla yaşar...' Selin Söğütlügil'e ait bu dizeler.
Söğütlügil'in 'Kanatlarım Aşktandı' şiir kitabı tıpkı ismi gibi aşk tadında şiirlerle dolu. Şair, yaşamışlıklarını bütün şiirlerine katmışa benziyor.
Çünkü dizelerdeki içtenlik ve duygusal yoğunluk, kendini fazlasıyla hissettiriyor.
Pastoral ögeleri yoğun bir şekilde kullanan Söğütlügil; aşklarını, iç çatışmalarını, ruh halini coşkulu bir dille dizelere dökmüş.
Bu varoluşçu öğelerden destek alan lirik şiir anlayışı, Pablo Neruda'dan Gabriela Mistral'e edebi göndermelerle daha da zenginleşiyor.

KEŞFEDİLMEYE DEĞER
Michigan State, Amerika'da doğan, New York Fashion Institute of Technology ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sanat Tarihi okuyan ve halen Londra'da Regents University'de senaryo ve film prodüksiyonu üzerine yüksek lisans yapan Söğütlügil'in sanatsal ve kültürel birikiminin, yurt dışında edindiği çok kültürlü hayat deneyimlerinin şiirlerine derinlik kazandırdığı kesin.
Greenpeace ile İnsan ve Hayvan Hakları Derneği üyesi ve aktivisti olan Söğütlügil; aynı zamanda amatör olarak yelken ve okçulukla ilgileniyor. Özetle Söğütlügil'in hem hayat hikayesi, hem de şiirleri keşfedilmeye değer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA