Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Temassız kart dolandırıcılığı

Bursa'da polis, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarmak için şarkı bestelemiş. Söz ve müziği Aslı Aker Yavuz'a ait olan 'Kanma Sen Buna' adlı besteye polis, kendilerinin oynadığı bir de klip çekmiş. Klibi izledim; polis arkadaşlarımız kısıtlı kaynaklarıyla ellerinden geldiğince güzel bir iş çıkarmışlar. Bu kliplerin, kamu spotlarının daha profesyonelleri çekilmeli. Sanatçılardan da destek alınabilir.
Takvim'de haberi çıktı; dolandırıcıların yeni hedefi bankaların 'temassız kart' sistemiymiş. Temassız kartın özelliği; şifre girmeden POS cihazına kartınızı göstererek ödemenizi kolayca yapıyor olmanız.
Temassız kart POS cihazını ellerine alan hırsızlar; otobüste, pazarda, markette, her yerde insanların cüzdanlarına bu cihazı yaklaştırarak paraları kendilerine aktarıyor. Vatandaş ise o anda ne olduğunu anlayamıyor. Bankalar bu yeni dolandırıcılığa karşı hemen bir önlem geliştirmeli. Temassız kart kullanan 5 milyon vatandaş var. Dolandırıcılarla savaşmanın en kestirme yolu; halkı bilinçlendirmek. Yeni dolandırıcılık yöntemlerine karşı sürekli kamu spotları çekilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA