Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oscar'a bakkala gider gibi katılmak

Oscar Töreni, aynı zamanda bir şıklık yarışı... Kırmızı halı geçidi, asıl tören kadar önemli. Ünlü moda ve mücevher markaları Oscar'a aday gösterilen sanatçıları bedavaya giydirmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Sanatçılar törene çok şık kıyafetlerle katılıyor. Bazen kıyafetleri, filmler kadar çok konuşuluyor.
İşte giyim kuşamın böylesine önemli olduğu bir törene 'Mad Max'deki müthiş çalışmasıyla En İyi Kostüm Oscar'ını kazanan Jenny Beavan, özel tasarlanmış bir elbiseyle katılmadı. Beavan, pantolon-deri ceket kombinasyonuyla ödülünü almak için sahneye çıktı. Saçlarını kuaförde bile yaptırmamıştı, yüzünde makyaj da yoktu. Sanki bakkala gidiyormuşçasına sahneye çıktı. Bu, Oscar'da çok nadir yaşanan bir gelişmeydi.

BU KURALLAR YIKILAMAZ
Şimdi kadınlara dayatılan güzellik anlayışını, tüm kuralları yıktığını düşünüp Beavan'ın bu tavrını beğenenler var. Evet, Beavan kuralları yıktı ama salondan pek de istediği tepkiyi görmedi. Beavan kürsüye doğru yürürken birçok sanatçı; 'Kim bu kadın?', 'Pizza mı getirdi acaba?', 'Yoksa bu da şovun bir parçası, bir skeç mi?' diye düşündü. Birçok sanatçı, Beavan'ı alkışlamadı. Beavan,Türkiye'deki ödül törenlerine aynı deri ceketle katılsa hiç yabancılık çekmez. Hatta kimse "Niye böyle giyindin?" demez, Beavan'ın yaptığı marjinallik olarak bile görülmez.
Bence Beavan'ın bu tavrının Oscar'da hiç destek görmemesi, espri bile yapılmaması Oscar Töreni'nin büyüklüğünü gösterir. Oscar gibi törenler, biraz da gelenekleri ve kurallarıyla zirvede yer alıyor. Bu kuralları yıkmaya çalışanlara hiç prim tanınmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA